Victor Ponta, liderul Pro România, a postat un mesaj pe Facebook, în noaptea de duminică spre luni, în care sugerează că se retrage din viaţa politică, cel puţin pentru o perioadă, după ce rezultatele provizorii ale alegerilor parlamentare indică o înfrângere a partidului său, care nu reuşeşte să treacă pragul de 5 la sută şi să ajungă în Parlament.

 

„Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevăraţi, noi proiecte şi noi provocări!”, scrie Victor Ponta pe Facebook, mulţumindu-le tuturor celor care i-au fost alături „în acest proiect”.

 

„Mulţumesc din suflet tuturor celor care mi-au fost alături în acest proiect. Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevăraţi, noi proiecte şi noi provocări!

Numai bine prietenilor - numai bine tuturor celorlalţi!  NEVER GIVE UP!” - a scris Victor Ponta, fără a da alte detalii.

 

Expresia în limba engleză cu care fostul premier îşi încheie postarea („Niciodată nu te da bătut”) sugerează că ar putea fi vorba despre o decizie temporară de a face pasul înapoi.

 

Fost lider PSD, Victor Ponta şi-a lansat partidul Pro România în mai 2017, după ce, în urma incendiului de la clubul „Colectiv” a demisionat ca premier, iar la conducerea social-democraţilor a venit Liviu Dragnea, cu care a intrat în conflict. Victor Ponta a înfiinţat Pro România împreună cu fostul co-preşedinte ALDE Daniel Constantin, şi acesta intrat în conflict cu şeful partidului său, Călin Popescu Tăriceanu, şi împreună cu fostul prim-ministru interimar Sorin Cîmpeanu. Ulterior, în Pro România au venit mulţi membri PSD nemulţumiţi.

 

În toamna acestui an, Pro România a decis să fuzioneze cu Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor şi să aibă candidaţi comuni la alegerile parlamentare 2020.

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro