Daniela Nicolescu şi Radu Nicolescu, mamă şi fiu, ambii activişti de bază ai PNL Bucureşti din eşalonul 2, sunt mari beneficiari ai venirii liberalilor la putere. Radu Nicolescu a devenit miercuri consilier de stat al premierului Orban, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, iar Daniela Nicolescu va fi numită secretar de stat la Ministerul Economiei.

 

Radu Nicolescu a fost expert IT la Ministerul Comunicaţiilor şi referent de specialitate la Radio România, potrivit informaţiilor de pe pagina sa de Facebook, dar şi şeful de cabinet al senatorului PNL Cornel Popa.

 

Radu Nicolescu a a vut un rol important în campanie electorală pentru prezidenţiale. Firma Etis Design, pe care el o deţine împreună cu mama sa, a sponsorizat postările Facebook despre acţiunile electorale ale lui Iohannis şi ale PNL, potrivit unei analiza făcute de EuropaLiberă. Firma a cheltuit cel puţin 25.000 de lei pentru promovarea unor postări ale filialelor PNL din Bucureşti, Vrancea, Bacău, Neamţ, Botoşani, Prahova, Vaslui sau Buzău.

 

Radu Nicolescu deţine, potrivit declaraţiei de avere, 4 terenuri în Bucureşti, 5 apartamente, o casă de vacanţă, un autoturism BMW. Este acţionar la firmele Nidac Impex SRL şi Etis Design SRL şi membru în asociaţiile Arta Regală şi Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României.

 

În plus, Nicolescu este şi şeful filialei sector 6 a Coaliţiei pentru Modernizarea României, ONG-ul condus de controversatul Alexandru Cumpănaşu.

 

Daniela Nicolescu , mama sa, este secretar general al Organizaţiei de Femei Liberale (OFL). A fost consilier local în Sectorul 6. Ea apare în fotografii alături de Ludovic Orban şi delegaţia PNL la recentul congres al PPE din Zagreb.

 

Daniela Nicolescu a condus înainte de Revoluţie departamentele de contabilitate ale unor societăţi meşteşugăreşti, unde s-a ocupat de aprovizionare sau de activitatea financiar-contabilă, potrivit CV-ului său.

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro