Decizia CJUE cu privire la creditele în franci elveţieni reprezintă o mult asteptata solutionare a problemelor legate de acest tip de credite.

In mod practic, aceste credite au devenit absolut de nerestituit datorita cresterii galopante a valorii francului elvetian, in Romania acesta dublandu-si valoarea in numai cativa ani.

O decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în favoarea consumatorilor polonezi care au contractat credite ipotecare în franci elveţieni este puţin probabil să reprezinte un risc la adresa ratingului suveran al Poloniei, a declarat vineri directorul diviziei de ratinguri suverane de la agenţia de evaluare Fitch Ratings, Arvind Ramakrishnan, transmite Reuters preluat de agerpres.

 

Joi, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a luat o decizie în favoarea consumatorilor polonezi, permiţându-le acestora să ceară tribunalelor conversia creditelor în zloţi polonezi sau anularea contractelor de credit.

Aceasta hotarare va putea fi invocata si in celelalte tari din Uniunea Europeana care au permis astfel de credite, inclusiv in Romania .