Curtea Constituţională a admis luni candidatura lui Viorel Cataramă în alegerile prezidenţiale, după ce a anulat decizia Biroului Electoral Central prin care era respinsă înscrierea fostului liberal din cauza semnăturilor.

 

”A admis contestaţia formulată împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr.10/D din 20 septembrie 2019 şi, în consecinţă, a dispus înregistrarea de către Biroul Electoral Central a candidaturii şi a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Curtea Constituţională.

 

Biroul Electoral Central a anunţat sâmbătă că a respins candidatura lui Viorel Cataramă la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie. Potrivit deciziei BEC, pentru un număr de 94.170 de semnături din cele 230.341 depuse existau elemente de similitudine evidente.

 

În replică, Viorel Cataramă a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că a contestat decizia la Curtea Constituţională deoarece este “profund nelegală” şi bazată pe aprecieri subiective.

 

“Este o decizie profund nelegală şi am contestat-o deja la Curtea Constituţională. Este o decizie profund nelegală bazată pe aprecieri subiective şi pe acest sistem, oricând, orice semnătură poate fi interpretată, poate fi contestată şi oricând se pot lua decizii de eliminare a unui candidat pe criterii subiective care încalcă legea”, a declarat, sâmbătă, Viorel Cataramă.

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro