Social democraţii reacţionează dur la anunţul primarului Adrian Dobre potrivit căruia a reuşit să încheie un acord de prelungire a contractului de termoficare cu Veolia. Într-un comunicat de presă, PSD Prahova dezvăluie care este adevărul despre negocieri, dar şi faptul că tariful acceptat de Veolia va fi renegociat peste cinci luni, adică fix la începerea sezonului de încălzire 2019-2020.

Publicăm integral comunicatul PSD Prahova:

Nu mai este deloc surprinzătoare dezinformarea la care apelează primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, în relaţia pe care o are cu ploieştenii! Acesta nu se dezminte şi o întoarce ca la Ploieşti în privinţa situaţiei generate de tariful Gigacaloriei. Când, până mai ieri, se împăuna cu faptul că nu este de acord cu continuarea negocierilor cu Veolia Energie Prahova, a venit astăzi cu o nouă minciună în faţa ploieştenilor, anunţându-I că a repurtat o victorie şi că se prelungeşte contractul cu operatorul actual. Da, este o victorie parţială, “de etapă”, pentru că trebuie să fim cinstiţi faţă de ploieşteni şi să îi informăm corect. Preţul cu care a venit Veolia Energie Prahova, de 237 de lei plus TVA/Gigacalorie ar putea să fie renegociat, peste cinci luni.

Aşadar, care este adevărata dumneavoastră faţă, domnule Dobre? Acum vă place Veolia şi vă anunţaţi aşa zisa “victorie” în urma negocierilor cu Veolia? Spuneţi adevărul şi nu mai încercaţi să manipulaţi populaţia Ploieştiului! Propunerea acestui tarif a venit de la Veolia şi nu de la dumneavoastră, domnule primar!

De altfel, tariful propus vine ca urmare a plafonării preţului la gaze pentru consumatorii casnici şi pentru CET-uri la preţul de 68 de lei pe MWh, decisă de Guvernul României, la finalul săptămânii trecute, decizie care are consecinţe importante pentru preţul pe care îl vor plăti ploieştenii racordaţi la sistemul centralizat de furnizare a apei calde şi a încălzirii.

Datorită acestei decizii, luată de Guvernul PSD-ALDE, practic, se clarifică situaţia furnizării agentului termic la Ploieşti, cel puţin pentru următoarele cinci luni, când ar urma să fie refăcută formula de calcul. Astfel, şi-au găsit ecou favorabil eforturile depuse de către preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, şi de către reprezentanţii PSD-ALDE din cadrul Consiliului Local Ploieşti, de rezolvare a problemei sistemului public de termoficare.

Concret, în urma negocierilor de astăzi cu reprezentanţii Veolia Energie Prahova, preţul propus de livrare a agentului termic către populaţie este de 237 de lei plus TVA/Gigacalorie, faţă de preţul actual de 186 de lei plus TVA/ Gigacalorie, noul tarif fiind avizat de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Pentru protejarea consumatorilor din municipiul Ploieşti racordaţi la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, operat de Veolia Energie Prahova, consilierii PSD-ALDE din cadrul Consiliului Local Ploieşti vor propune şi vor susţine ca municipalitatea să subvenţioneze diferenţa de preţ dintre tariful actual şi cel avizat de ANRE.

Pentru că PSD-ALDE are grijă de ploieşteni prin propunerea de proiecte concrete, şi nu prin aruncarea pe piaţă a unor dezinformări demne de cea mai joasă speţă a politicii!