Mircea Toader şi Roberta Anastase ar fi sunat deputaţii PDL să le spună că nu e obligatoriu să vină la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu, relateaza fostul deputat PDL de Iaşi, Nicuşor Păduraru.

Iata versiunea fostului deputat asupra momentului in care USL a ajuns la putere:

“Nu stiu clar cine a coordonat caderea, dar pot spune ca a fost o tradare exact din zona responsabilă pentru a susţine propriul guvern: adică din zona PDL.

Greii din PDL au jucat o falsă susţinere, o spun pe faţă şi fără retineri. A fost un moment în care eram sunat personal, şi eu şi alti colegi, ori de Mircea Toader ori chiar de Roberta Anastase, pentru a ni se da de înţeles că nu e neaparat necesară prezenţa la lucrările plenului şi nici la votul moţiunii USL. Crearea unei stări de lehamite a fost premeditată, niciodata in asemenea situatii importante nu s-a pus problema sa nu ne intalnim efectiv si sa discutam abordarea politica. De multe ori, convocările aveau chiar girul preşedintelui Basescu.

De data aceea, strategia a fost una de totală absenţă a coordonarii. Iar reacţiile greilor vechi de prin PDL părea a fi mai degrabă orientate spre a da o lectie lui MRU, cel care putea să le zguduie serios scaunele in interiorul partidului dacă ar fi dorit să devina membru. Rigiditatea lui MRU era aruncată in tot felul de polemici sau argumente ale discutiilor politice din interiorul grupului parlamentar. Se crease chiar senzatia ca ar fi ostil solicitarilor partidului care ii asigura sustinerea politica. Un alt argument era ca intrarea USL la guvernare ajuta politic indirect, pentru ca ar urma sa se erodeze electoral, iar PDL si-ar reveni in scurt timp si ar avea rezultate in alegeri mai bune.

Acum pot spune ca a fost o dovada de prostie din partea fostilor mei colegi din PDL si ca nu cred ca sunt straini de gestionarea transferului guvernarii catre USL. Pot spune ca nici reactia presedintelui Basescu nu a fost foarte clara pentru noi, in alte situatii cand Boc era inghesuit de momente dificile, chiar el invita grupul parlamentar pentru discuţii faţă in faţă.

Care e adevarul? Relatarile mele sunt exacte si tin de ceea ce am vazut cu ochii mei. E posibil sa fi fost mult mai multe explicatii, dar nimeni nu a pus cap la cap evenimentele pentru a nu fi neclare”, a relatat fostul deputat PDL pe pagina sa de Facebook.

Guvernul Mihai Razvan Ungureanu a căzut în aprilie 2012 prin adoptarea motiunii de cenzura initiata de USL.