Scandal în PNL Ploieşti. Mai mulţi consilieri locali au fost invitaţi vineri 3 martie la o şedinţă a Biroului Politic Municipal, şedinţă în care se va propune excluderea lor din partid. Informaţia a fost publicată de siteul DePrahova.ro

Conform surselor din PNL Prahova, cei propuşi pentru excludere sunt Gheorghe Sîrbu, Aurelian Tudor şi Cristina Enache, iar posibilele excluderi sunt de fapt o strategie de preluare a puterii în PNL din partea grupării conduse de Roberta Anastase.

Interesant este că invitaţiile la şedinţă au fost trimise prin SMS, iar aleşii sunt acuzaţi de ...slabe rezultate în plan politic şi de rezultatele slabe înregistrate la alegerile parlamentare. În situaţia asta, considerăm că primul care ar trebuie exclus este chiar primarul Adrian Dobre, cel care prin activitatea sa in fruntea Primăriei Ploieşti a reuşit să piardă voturi importante pentru partid în doar câteva luni de la alegerile locale.

Contactat telefonic, Gheorghe Sîrbu ne-a confirmat informaţia, dar a refuzat să comenteze prea mult. "Am primit o invitaţie la o şedinţă în care se cere excluderea mea şi a alor colegi. Înţeleg că mi se reproşează activitatea politică şi rezultatele de la alegerile parlamentare. Vom vedea ce se întâmplă la şedinţă, dacă se va vota sau nu şi voi spune atunci ce am de spus", ne-a declarat consilierul local liberal.

Cei trei aleşi care ar putea fi excluşi mâine sunt cei mai activi consilieri ai PNL în Consiliul Local Ploieşti, fiind nişte apărători înfocaţi ai primarului Adrian Dobre. Dacă vor fi excluşi din partid, cei trei vor pierde şi mandatele de consilieri locali.

Vom reveni cu amănunte.