Politica românească a mai produs o invenţie: Negocierile la mall, la un croissant şi la un suc, asupra destinului comunităţii. Aşa s-a petrecut povestea întâlnirii de la „boulangerie“ dintre preşedintele PSD Prahova şi noul lider al PP-DD Prahova, un partid care tinde să devină tot mai „subţire“ numeric, de la o lună la alta.

Preşedintele PSD Prahova a lămurit povestea încâlcită a întâlnirii de la mall cu deputatul Gabriela Lola Anghel, noul preşedinte interimar al PP-DD Prahova.

„Am înţeles că doamna deputat …. Lola, va trece la conducerea interimară a organizaţiei şi atunci am zis că după ce va fi numită, să facem un protocol de colaborare, astfel încât  să nu fie uitate şi cele două comune PP-DD. Mai mult nu am discutat. Ne-am întâlnit la „Paul“, la Boulangerie (panificaţie n.r.). Eu am mâncat un croissant, am băut o cafea, iar ea a băut un suc de nu ştiu care. Nu-mi amintesc acum cine a plătit. A fost vorba să discutăm asupra colaborării în consiliu, dar nu să formăm majorităţi. Nu i-am făcut nicio o ofertă politică. Dacă aveam sarcina asta, o făceam“, a declarat Mircea Cosma.

Acesta a mai precizat că nu el a formulat invitaţia Gabrielei Anghel, ci a fost invitată de preşedintele UNPR Prahova, Daniel Niculae.

Probabil că după ce PSD-ul a preluat 27 de parlamentari PP-DD, singura şansă de supravieţuire a partidului lui Dan Diaconescu, este colaborarea.