Senatorul PSD Daniel Savu a fost martor direct la tentativa de agresare a ministrului Culturii, Daniel Barbu.

Savu a criticat dur incidentul într-o emisiune TV:  “Aseară am asistat în direct la prima tentativă de agresiune la adresa unui ministru român, indiferent de culoarea lui politică, ce se poate transforma intr-un precedent deosebit de periculos.

Cred că imaginile demonstrează de la sine că a fost vorba chiar despre un act de violenţă, o ambuscadă premeditată, pusă la punct, deşi ministrul spune, poate datorită felului său de a fi, că nu a fost agresat. Întâmplător sau nu, este vorba despre acelaşi ministru al Culturii, care s-a mai confruntat cu gesturi nervoase ale unor protestatari, numai pentru faptul că şi-a spus punctul de vedere cu privire la un subiect public. Indiferent cine este persoana vizată, ce competenţe şi opinii are, ce partid reprezintă sau cum votează, geamul spart la maşină reprezintă un pericol la adresa integrităţii unui om, iar astfel de situaţii nu pot fi tolerate.

Ministrul de Interne are datoria să ia imediat măsuri drastice în acest caz şi să găsească rapid vinovaţii, mai ales în condiţiile în care există înregistrări video.

Pe de altă parte, tot instituţiile abilitate ale statului trebuie să clarifice public contextul în care s-a produs această agresiune, de către cine, dar mai ales de ce”, a declarat senatorul social democrat.