Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Antena 3, că social-democraţii nu vor încheia alianţe cu PNL pentru a forma Guvernul atât timp cât el este preşedintele partidului, oricât de "dezamăgiţi" ar fi Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta, fără a explica însă de ce susţine că decizia i-ar afecta pe cei doi.
 

"PSD nu face Guvern cu PNL. Chiar dacă este dezamăgit şi domnul Ponta, chiar dacă este dezamăgit şi domnul Tăriceanu, PSD nu face cu PNL. Aş vrea să închidem subiectul ăsta din punctul de vedere al PSD", a spus Dragnea, cu privire la strategiile social-democraţiilor pentru perioada de după alegerile parlamentare, adăugând că este "exclusă" o alianţă PSD-PNL cât timp el conduce partidul.

Întrebat de ce spune că Victor Ponta ar putea fi "dezamăgit" de această afirmaţie, Dragnea nu a oferit un răspuns clar. "S-a tot spus că eu vreau să rup alianţa cu ALDE şi m-am cam săturat să tot spun, să dau răspunsuri la breaking news-uri de nimic sau pe nimic, pe ştiri de nimic, pe minciuni", a spus liderul PSD.

Social-democratul a adăugat, făcând referire la postările lui Ponta prin care fostul premier cita informaţii apărute în presă potrivit cărora Dragnea l-ar fi numit pe el şi pe liderii ALDE drept duşmani ai PSD, că toţi colegii săi trebuie să înţeleagă că adversarii sunt în afara partidului.

"Dacă colegii mei, prietenii mei, înţeleg că adversarii sunt cu totul alţii, nu noi între noi, atunci vom câştiga cu mult peste 50%, PSD şi ALDE, la alegerile parlamentare", a spus Dragnea, la Antena 3.