Ultima acţiune de campanie a PNL în Ploieşti ar putea lăsa formaţiunea politică fără consilieri locali în municipiul reşedinţă de judeţ

Conform Legii electorale,  la alegerile locale din 2016 sancţiunile pentru nerespectarea prevederile sunt foarte dure. Astfel, pentru articolele defăimătoare, Autoritatea Electorală Permanentă ar putea dispune invalidarea mandatelor consilierilor locali PNL. Plângerile împotriva ziarelor defăimătoare împărţite în această seară în Ploieşti, ziare publicate oficial de PNL Prahova, au fost depuse atât de către liderii PSD, cât şi de către ALDE, iar Autoritatea Electorală Permanentă urmează să se pronunţe asupra legalităţii ziarului pedelist. Pentru că, articolele publicate în ziar amintesc de practicile PDL din 2009 şi chiar 2012, atunci când oamenii au primit ameninţări pentru a acorda votul pedeliştilor.

Surse locale susţin că, spre exemplu, în toamna anului 2009, angajaţii Primăriei Ploieşti (condusă atunci de Andrei Volosevici) au primit telefoane acasă, fiind anunţaţi că dacă nu vor megre la urne, împreună cu toţi cei cu drept de vot din familie, s-ar putea să rămână fără serviciu. Nu de alta, dar PDL Prahova trebuia să raporteze la Bucureşti un scor senzaţional.

Ameninţările au dat roade, iar Traian Băsescu a reuşit să obţină al doilea mandat de preşedinte.