Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone anunţă că şi-a depus, miercuri, candidatura ca independent pentru un nou mandat de edil al acestui sector.

“Aici se încheie cariera mea politică. Mă retrag! Dar mă rog însă sa vină în fotoliul de primar cineva care să continue ce nu am apucat eu să termin. Am să fiu însă deschis să dau un sfat oricui mi-l va cere. Pentru că am totuşi 23 de ani în spate în administraţia publică şi cred că pot să ajut punând la dispoziţie ce am învăţat în aceşti ani. Orice sfat va fi dat insă de pe o bancă din Parcul Lumea Copiilor, unde am să îl plimb pe David, nepotul meu drag. El e cel care imi aminteşte, chiar şi în momentele astea cumplite pentru mine, că există minuni pe pământ. Eu nu am să mai fiu nici primarul Piedone, nici politicianul Piedone. Am sa fiu omul Cristian Popescu”, scria Piedone pe Facebook în 30 noiembrie, la o lună după incendiul din clubul Colectiv.

Miercuri, tot pe Facebook şi-a anunţat candidatura ca independent pentru un nou mandat de edil al acestui sector.

”Astăzi am făcut un pas care nu mi-a fost uşor: mi-am depus candidatura pentru Primăria Sectorului 4. Singurii care au fost prezenţi alături de mine au fost copiii mei: Ana şi Vlad, pentru că familia mi-a oferit sprijinul de care aveam nevoie şi mi-a dat curajul de a merge mai departe”, scrie Piedone pe pagina sa de Facebook.

El spune că a trecut printr-o ”perioadă tulbure, care poate că nu s-a terminat”.

Fostul primar spune că răspunsul său este ”simplu şi complicat în acelaşi timp”.

”Am hotărât atunci să plec pentru că era cel mai omenesc şi sincer gest. Sunt şi eu om şi sufăr când văd suferinţa. Aştept ca justiţia să îşi spună cuvântul. Am încredere în justiţie. Să o lăsăm să îşi facă treaba. Dreptatea se dezbate în faţa judecătorilor, nu în stradă sau la televizor”, mai scrie el.

Cristian Popescu Piedone menţionează că s-a gândit mult în ultimele luni la cine este şi ce este el capabil să ofere mai departe comunităţii care i-a arătat atât de multă încredere.

În 4 noiembrie 2015, Cristian Popescu Piedone a demisionat din funcţia de primar al Sectorului 4, după ce mii de oameni i-au cerut în stradă să plece, în urma tragediei din Clubul Colectiv. Piedone a spus atunci că îşi asumă vina morală pentru tragedia din clubul Colectiv, iar pentru vina legală lasă justiţia să se pronunţe, menţionând, în finalul unui comunicat, că este "de profesie om".

Cristian Popescu Piedone a fost primar al Sectorului 4 din 2008 şi până la demisia din noiembrie 2015. Atât în 2008, cât şi în 2012 a candidat ca membru PC. El a mai fost şi membru UNPR.

În 7 noiembrie 2015, Piedone şi două angajate ale primăriei au fost arestaţi, de Tribunalul Bucureşti, şi puşi în libertate 4 zile mai târziu, de Curtea de Apel Bucureşti. Procurorii DNA i-au pus sub urmărire pe Cristian Popescu Piedone, Aurelia Iofciu şi Luminiţa Larisa Ganea, funcţionare în Primăria Sectorului 4, pentru emiterea autorizaţiei pentru Clubul Colectiv fără avizul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) privind securitatea la incendiu. În acelaşi dosar, anchetatorii au extins urmărirea penală faţă de Piedone, pentru noi fapte de abuz în serviciu şi fals intelectual, respectiv pentru că a mai autorizat o firmă cu încălcarea legilor privind apărarea împotriva incendiilor.

În 8 ianuarie, el a fost scos de sub control judiciar pe cauţiune, în urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti.

Până acum, la Sectorul 4 şi-au mai anunţat candidatura Daniel Băluţă, actualul primar interimar. al sectorului, din partea PSD, Răzvan Sava, din partea PNL, care este în acest moment primar general interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin din partea PMP, fostul jurnalist Ovidiu Zară din partea unui partid nou înfiinţat, Mişcarea Liberală.