Ies la iveală amănunte incendiare din Dosarul Microsoft. Discuţiile despre şpagă aveau loc chiar în sediul PNL. Discuţiile aveau loc între Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, şi alţi lideri ai PDL, printre care ministrul Gabriel Sandu. Informaţia a fost divulgată de un martor, care susţine că ministrul Sandu îi era subordonat lui Pinalti.

Tot martorul, fost director la o companie de stat, spune că mita era negociată şi în crama casei lui Gheorghe Ştefan. "Unele discuţii aveau loc în sediul PDL la Modrogan. Era clară relaţia de subordonare dintre Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, având în vedere şi poziţia din partid a lui Gheorghe Ştefan. Erau discuţii pe teme politice. Am participat la una sau două. Erau situaţii în care, pentru a sprijini un proiect la Neamţ, trebuia să ajung la ministrul Sandu. Nu era mereu disponibil şi atunci domnul Ştefan se înfuria şi îl suna şi rezolva problema", a declarat un martor din dosar.

"Claudiu Florică beneficia de susţinerea lui Gheorghe Ştefan, care avea şi o relaţie foarte strânsă cu ministrul Gabriel Sandu. Pe fondul acestor discuţii, Decebal Draghiş mi-a spus ca e implicat în afacerea cu licenţe Microsoft şi, pentru că urma să fiu numit la o companie de stat, a Sării trebuia să renunţ la firma de consultanţă. Având în vedere că nu dădeam un răspuns ferm, într-unul din weekenduri, într-o cramă din subsolul‎ casei lui Gheorghe Ştefan, am vorbit cu el", a precizat martorul, conform RTV.