Parlamentarii şi-au votat în mare grabă pensiile suplimentare, însă au fost extrem de atenţi la un proiect de lege care presupunea introducerea gratuită a internetului în sate şi în oraşele mici.

Potrivit Digi24, discuţiile s-au aprins când s-a ajuns la argumentele legate de necesitatea comunicării virtuale în biserici. Mai exact, în proiectul de lege se specifica faptul că punctele de internet wireless se montează în parcuri, pieţe centrale, cămine culturale, şcoli, biblioteci şi biserici.

„Ce vrem să facem cu wireless la biserici? Ce să facă primarul, să implementeze wireless la biserici? Pentru ce? Pentru preot, pentru enoriaşi şi ei ce să facă cu internetul la biserică, vom merge la biserică să ne uităm pe internet?”, a întrebat în plenul Camerei Deputaţilor, Cseke Atilla, parlamentar UDMR.

Senatorul PSD Alexandru Cordoş şi mai mulţi colegi ai săi de partid sunt de părere că unele primării nu ar avea resurse şi nu-şi pot irosi „bugetul sărac” ca să implementeze internetul gratuit, obligate fiind de o lege.

„Ne mai punem întrebarea ce facem dacă e o comună de munte împrăştiată pe 10 kilometri prin munţi, cam cât ar costa o asemenea lucrare?” se întreabă şi PSD-istul Sorin Iacoban.

Liberalii însă cred că proiectul legislativ este absolut necesar din cauza lipsei de informaţie de la sate.

„Având în vedere că în România aproape jumătate din populaţie locuieşte în mediul rural şi că accesul la informaţii, la internet e redus în aceste zone în comparaţie cu alte ţări, accesul la internet în mediul rural e vital”, e de părere deputatul PNL Paul Dumbrăveanu.

Proiectul nu a fost adoptat, pentru că nu a primit numărul de voturi necesar. Legea va ajunge la Senat, care este cameră decizională.