Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, spune că înţelege furia oamenilor care au ieşit marţi seară în stradă, el menţionând că este nevoie să se afle adevărul şi toţi cei care se fac vinovaţi de tragedia petrecută vineri să plătească, indiferent ce funcţii sau responsabilităţi au.

"Îi înţeleg pe oamenii care au ieşit în seara aceasta în stradă. Le înţeleg furia. Cred că a venit momentul ca întreaga clasă politică să înţeleagă că nu mai merge cu jumătăţi de măsură", scrie Zgonea pe contul său de Facebook.

El adaugă că "de data aceasta, trebuie să se meargă până la capăt" şi că "trebuie ca societatea să ştie exact cine şi de ce se face vinovat pentru moartea acelor tineri nevinovaţi".

"Regulile nu mai trebuie aplicate discreţionar. Legile nu mai trebuie acoperite de corupţie şi şpăgi. Aplicarea corectă a legilor poate salva vieţi. La fel cum nerespectarea lor a omorât oameni. Este nevoie să se afle adevărul şi toţi cei care se fac vinovaţi de această tragedie să plătească, indiferent ce funcţii sau responsabilităţi au", continuă Zgonea.

"Memoria tinerilor morţi în «Colectiv» nu are nevoie de monumente, ci de dreptate!", conchide Zgonea.