Fuziunea dintre PNL şi PDL le-a dat mână liberă social- democraţilor pentru a demara campania de racolări. Este cartea pe care PSD o joacă şi în Prahova, iar strategia a putut fi observată la ultima şedinţă a CJ Prahova.
Din păcate, juriştii PNL şi PDL nu au luat în calcul şi faptul că fuziunea va da liber la plecări din cele două partide şi vor deschide astfel uşa traseiştilor. Statutul aleşilor locali prevede că un ales se poate declara independent şi poate trece la un alt partid în momentul în care formaţiunea pe listele căreia au fost ales nu mai există. Ori prin fuziune, cele două formaţiuni politice vor forma un nou partid, e drept cu un nume vechi: PNL.
Scăparea juriştilor liberali şi democrat-liberali este speculată de PSD care profită de acest fapt şi îşi întăreşte rândurile. Şi nu doar rândurile propriului partid, ci şi pe cele ale partidelor satelit, gen PLR şi UNPR
Dacă în Consiliul Judeţean Prahova, PLR se mândreşte cu patru consilieri, UNPR vine din urmă şi deja are doi membri. Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, s-a lăudat că vor mai „emigra” încă patru aleşi din noul partid de dreapta.
Nici primarii nu scapă de febra transferurilor, iar sursele noastre susţin că în prezent PLR a reuşit să atragă 7 primari, iar UNPR zece. Gurile rele susţin că PSD nu acceptă noi membri din rândul aleşilor locali, orientându-i pe doritori spre UNPR. Logica este simplă, UNPR fiind un partid mic şi nu foarte bine organizat, are funcţii de oferit, iar la un moment dat formaţiunea politică se va reîntoarce printr-o fuziune în PSD. Fiind vorba despre o fuziune, preşedinţii şi vicepreşedinţii UNPR vor primi funcţii în PSD, iar românul face politică doar dacă are acolo un titlu oficial de politician.
În plus, primarii sunt strânşi cu uşa din cauza fondurilor redirecţionate de către CJ. Din cauza conflictului oficial dintre Putere şi Opoziţie sunt slabe şansele ca primarii PNL şi PDL să mai primească prea mulţi bani pentru dezvoltarea localităţilor. Iar cum fondurile stau în pixul lui Mircea Cosma, cei mai mulţi aleşi discută deja despre transferul la partidele agreate de PSD, PLR şi UNPR.
Fuziunea dintre PNL şi PDL a scăzut şansele PPDD de a negocia funcţii în administraţiile locale, social democraţii nemaiavând nevoie prea mare de voturile adepţilor lui Dan Diaconescu.
Situaţia s-ar putea schimba de la sfârşitul lunii noiembrie, dacă dreapta va reuşi să câştige preşedinţia României. Atunci, toţi aceşti aleşi care negociează astăzi emigrarea la Putere îşi vor pune cenuşă în cap şi se vor plânge de presiunile la care au fost supuşi pentru a-şi părăsi partidele.
Mai rămâne de văzut dacă vor fi primiţi înapoi...