Social-democraţii se reunesc în Consiliu Naţional în zilele de 8 şi 9 noiembrie, calendarul evenimentelor din perioada următoare urmând să fie stabilit în reuniunea Biroului Permanent Naţional  de joi.
Şedinţa BPN se desfăşoară în prezenţa preşedintelui partidului, premierul Victor Ponta, şi a preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu.

BPN al PSD va valida datele conferinţelor organizaţiilor de femei, seniori şi tineret ale PSD, care vor avea loc în perioada următoare, pe agenda acestora fiind teme legate de apropierea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2014.

"Trebuie, de asemenea, să luăm în discuţie câteva teme—şi guvernamentale, şi parlamentare, şi politice. Cel mai important lucru, în mod sigur, este să pregătim mesajele noastre politice pentru alegerile de anul viitor, alegerile europarlamentare. Sunt foarte mândru şi fericit de partidul din care fac parte, care tot timpul e cel mai unit şi mai serios dintre toate partidele, nu vreau să supăr pe nimeni", a declarat preşedintele PSD, Victor Ponta, în deschiderea reuniunii BPN.

El i-a rugat pe reprezentanţii social-democraţi de la nivel parlamentar, central şi din teritoriu să continue să realizeze ceea ce fac, iar "ceilalţi să critice PSD".

"Noi să fim partidul cu lucrurile pe care le facem, şi ceilalţi să ne critice. Sunt foarte fericit de câte ori fac ceva şi mă critică domnul preşedinte Băsescu că de ce fac. N-am fost eu cu gazoductul, îl fac eu, mă critică că nu-i place. N-a făcut el metroul, îl facem noi, mă critică că de ce-l facem, am deblocat toate programele europene şi ne critică de ce le-am deblocat. Deci, ăsta cred că e un lucru pe care trebuie să-l facem. Nu ştiu cum va fi în sondaje, în sus, în jos, însă o să vă rog să ne menţinem acest lucru şi în Parlament, şi la Guvern, şi în structurile noastre locale, preşedinţii noştri de consilii, primari—toţi cei care faceţi lucruri. Toţi ceilalţi se ocupă cu criticatul. N-am împărţit atribuţiile, noi suntem cu făcutul, ei cu criticatul şi cred că la alegerile pentru Parlamentul European se va verifica dacă în ce fel se apreciază oamenii—cine critică sau cine face ceva", a afirmat preşedintele PSD.