Liviu Dragnea, Şerban Nicolae şi Daniel Savu şi-au depus candidaturile pentru funcţia de preşedinte al PSD, a anunţat marţi preşedintele Comisiei Electorale Centrale a partidului, Florin Iordache.

„Am primit la Comisia Electorală Centrală a PSD cele trei candidaturi — este vorba de cea a domnului Liviu Dragnea, Şerban Nicolae şi Daniel Savu. Până la ora 17,00, vom analiza cele trei candidaturi în ideea de a respecta ce s-a hotărât la CExN, adică declaraţie pe propria răspundere, recomandare din partea organizaţiei judeţene şi minim patru recomandări din partea altor organizaţii judeţene, şi vom finaliza în cursul zilei de astăzi (n.r. — marţi) această analiză, iar mâine (n.r. — miercuri), în Comitetul Executiv, de la ora 16,00, vom prezenta acest raport, urmând ca în acest Comitet Executiv să se valideze candidatura pentru alegerile interne din data de 11 octombrie”, a spus Iordache, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că regulamentul prevede ca o organizaţie judeţeană să dea numai o singură recomandare unei singure persoane, dar că, în şedinţa CExN de miercuri, este posibil să se accepte o derogare de la aceste reguli dacă va fi necesar.