Guvernul alternativă al PDL va avea un număr mai mic de ministere decât cel al actualului Executiv, a declarat liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, înainte de şedinţa BPN al partidului.

"Va fi un guvern cu un număr de ministere mult mai mic. Cine îşi poate permite să aibă un guvern-mamut, cu 27 de ministere? Numai în România s-a văzut. În Germania ajung 15. Şi vedeţi că doamna Merkel a câştigat detaşat alegerile, în criză, făcându-şi datoria faţă de Germania cu un guvern de 15 persoane", a afirmat preşedintele PDL.

Potrivit acestuia, guvernul alternativă al PDL va avea sarcina de a monitoriza activitatea actualului Executiv.

"Domnul prim-ministru al guvernului alternativă, domnul Predoiu, vă va prezenta structura guvernului. Întreprindem acest demers nu atât ca o obligaţie statutară, dar guvernul alternativă va avea sarcini de a monitoriza activitatea unui guvern care, iată, nu-şi îndeplineşte nicio obligaţie. Un guvern lipsit de performanţă, un guvern care duce România în sărăcie, nu creează locuri de muncă. Convingerea noastră este că viitoarea rectificare bugetară, de altfel, va fi negativă şi de data aceasta şi va fi tăiat şi puţinul de investiţii care a mai rămas", a susţinut preşedintele PDL.

Blaga a precizat că structura guvernului alternativă al PDL va fi prezentată după şedinţa BPN al PDL.