Mircea Cosma, fost preşedinte al PSD Prahova, retras din funcţie în luna februarie a anului trecut după ce DNA a deschis un dosar penal pe numele său, a declarat, referindu-se la retragerea lui Victor Ponta de la şefia PSD, că se bucură că este "un exemplu demn de urmat".

"Îmi aduc aminte că atunci când eu am făcut această autosuspendare, în februarie 2014, lumea a rămas contrariată. Dar mă bucur că încă o dată sunt un exemplu demn de urmat", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mircea Cosma.

Cosma a spus că PSD va avea un congres în luna octombrie a acestui an şi că până atunci partidul va fi condus de un interimar, adăugând că, în funcţie de evoluţia evenimentelor, Victor Ponta va decide dacă va mai candida sau nu pentru preşedinţia PSD.

"Când eu am avut problemele cu justiţia, m-am suspendat din funcţia de preşedinte al organizaţiei Prahova şi a preluat funcţia senatorul Savu, interimar, până la alegeri. Alegerile vor fi la sfârşitul lui august, conferinţa judeţeană. Aşa se va întâmpla şi la nivel central, întrucât noi am convocat Congresul la nivel naţional în octombrie, iar până atunci se asigură interimat. Până atunci se va hotărî dacă-şi termină problemele sau dacă nu şi, dacă nu, (Victor Ponta - n.r.) nu va mai candida, probabil. Până atunci, vom vedea ce se va discuta în Biroul Permanent Naţional, care am înţeles că se convoacă miercuri", a spus Mircea Cosma.

Întrebat dacă retragerea lui Victor Ponta este o pierdere pentru PSD, Cosma a spus că retragerea oricărui membru care a ajuns la anumite performanţe reprezintă o pierdere pentru partid, însă PSD este mare şi va trece peste acest moment.

"PSD e un partid mare şi puternic, el a mai trecut prin situaţii de-astea. Orice cadru al nostru, care s-a afirmat din rândurile noastre, este o pierdere. Dar suntem mulţi şi Dumnezeu e cu noi", a spus Cosma.

MEDIAFAX