Deputatul Ioan Oltean a fost audiat, joi dimineaţă, la DNA Oradea, în dosarul de corupţie al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss.Potrivit unor surse judiciare, acesta ar fi fost audiat în calitate de martor.

Ioan Oltean a ajuns la sediul DNA Oradea, împreună cu avocatul său, în jurul orei 11.00. Audierea a durat aproximativ o jumătate de oră. Oltean a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor, la ieşirea din sediul DNA.Magistraţii Tribunalului Bihor au hotărât, miercuri, ca vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Kiss Alexandru, lider al organizaţiei judeţene a UDMR, să fie cercetat sub control judiciar, respingând cererea de arest preventiv depusă de procurorii DNA, informează Agerpres.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul omului de afaceri Beneamin Rus, reţinut de procurorii DNA în acelaşi dosar.

Potrivit unui comunicat DNA,  Kiss Alexandru este cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunilor de spălare a banilor, în formă continuată (patru infracţiuni), abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, luare de mită şi trafic de influenţă, în formă continuată.