Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la B1Tv, că a vorbit zilnic la telefon cu Elena Udrea şi a vizitat-o în "arestul" la domiciliu.

"În toată perioada asta, în care îi este foarte greu, să ştiţi că sunt unul dintre cei care vorbesc cu ea în fiecare zi, mă duc la ea în arest, acolo la ea acasă. Am fost la doamna Udrea acasă, în arestul la domiciliu, am nimerit când erau avocaţi, asta e", a spus fostul preşedinte Băsescu.

Băsescu a precizat că Elena Udrea "nu are interdicţie să se întâlnescă" şi că are încredere în aceasta. Udrea "a spus ce ştie şi ce crede", a adăugat fostul preşedinte.

Băsescu a precizat, încă o dată, că are încredere în Elena Udrea şi în corectitudinea acesteia. "E ridicol să spui că femeia asta a furat bani de la Gala Bute. Pot spune, ca un om care a investit enorm în Elena Udrea, că ea a spus ce ştie şi ce crede. Este un om care nu minte. Nu ştiu dacă sunt adevărate spusele ei. Nu exclud să se fi înşelat. Că eu însumi am ieşit uneri la pupitrul Cotroceniului, am avut o analiză şi după trei luni m-am convins că nu a fost corectă şi am ieşit şi am rectificat. Categoric nu minte, dar se poate înşela, ca orice om", a spus Traian Băsescu.

De asemenea, Băsescu a remarcat că este "excesiv" numărul de cereri de arestare pentru Udrea, care "parcă se axează prea mult pe denunţuri".