Premierul Victor Ponta a anuntat joi la Jurnalul National ca Romania si-ar putea permite in 2015 o reducere a fiscalitatii pentru presa, indiferent de suport - TV, ziare, online, radio. Ponta nu a explicat in ce ar consta sprijinul pentru presa, dar a cerut un acord politic pentru aceasta masura.

"M-am gandit si am si discutat, e una din deciziile majore pe care o putem lua intr-un an neelectoral. 2015 poate fi un moment. Eu cred ca printr-un tip de acord politic putem si ne permitem un regim fiscal pentru tot ce inseamna media-  televiziune, presa scrisa, online. Cu un asemenea regim vreau sa nu mai acceptam ideea ca unii fac evaziune fiscala, vorbesc in sens penal, nu platesc de zece ani nicio taxa si cei care platesc nu rezista la competitie", a spus Ponta intr-un interviu Live Video pe jurnalulnational.ro, platforma online a ziarului care si-a cerut de curand insolventa.

Ideea unor facilitati fiscale pentru mass-media a fost lansata in urma cu o luna de Traian Basescu la ultimele sale iesiri publice in calitate de presedinte al Romaniei.

SURSA: Hotnews.ro