Vasile Blaga a anunţat luni că pe 31 ianuarie a fost convocat Consiliul Naţional de Coordonare al liberalilor."Am convocat pentru 31 ianuarie Consiliul Naţional de Coordonare al PNL pentru a valida toate aceste criterii pe care colegii ni le vor propune pentru şedinţa din 21(n.r. ianuarie) şi pentru a aproba linia politică a partidului pentru următoarea perioadă, urmând ca pe 1 (n.r februarie) să avem şi reuniunea grupurilor parlamentare în care vor discuta toate aceste lucruri", a spus Blaga, într-o conferinţă comună cu copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

La rândul său, Alina Gorghiu a precizat că la nivelul PNL a fost stabilită, după şedinţa comisiei paritare PNL-PDL, componenţa a două comisii tehnice care vor elabora rapoarte cu privire la modul de unificare la nivel judeţean, cât şi la nivelul grupurilor parlamentare.

"Am decis ca în 2015 să facem un efort colectiv pentru a identifica persoane de la baza partidului şi din afară care să reprezinte PNL în viitoarele alegeri parlamentare şi locale. Ne dorim ca această fuziune să fie finalizată şi să fie efectivă cât se poate de repede, motiv pentru care am generat componenţa a două comisii tehnice, vorbim de una care va elabora un raport privitor la criteriile de unificare în organizaţiile judeţene — şi ponderi şi criterii — termenul de prezentare a acestui raport este de 21 ianuarie şi o comisie cu componenţă parlamentară din care fac parte liderii de grup şi încă patru reprezentanţi ai grupurilor parlamentare care să rezolve problema unificării grupurilor parlamentare", a explicat copreşedintele PNL.