Comitetul Executiv National al PSD a discutat duminica o serie de masuri menite sa duca la reformarea partidului, ca parte a viitorului statut care va fi aprobat la congresul formatiunii din primavara anului viitor. Una dintre aceste propuneri se refera la social-democratii urmariti penal.

Surse social-democrate au declarat pentru Agerpres ca, in momentul in care se incepe urmarirea penala, persoana vizata de ancheta se va suspenda automat din PSD. Propunerea a apartinut presedintelui PSD, Victor Ponta, au precizat sursele citate.

O a doua masura se refera la membrii PSD care vor fi arestati preventiv, pentru care calitatea de membru al partidului va disparea in acel moment, au mentionat sursele citate. Conform statutului actual, calitatea de membru PSD dispare in momentul condamnarii unui social-democrat.

Intrebat pe marginea acestor teme, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a sustinut ca ele au ramas in discutie.

"A ramas sa discutam. Pentru Statut exista mai multe prevederi si a ramas, in ianuarie-februarie, sa facem o procedura care sa fie foarte clara in Statut. S-a discutat de principiu. Oricum, doua luni cred ca avem timp suficient, in partid, sa gasim o procedura ca sa nu mai avem niciun fel de situatie neplacuta. Sa nu il mai punem pe premier sau pe presedinte in situatia sa ceara unui coleg sa faca (acest lucru - n.r.), sa fie ceva automat", a precizat Dragnea, la finalul reuniunii CExN al PSD.