Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV, că, în opinia sa, lupta anticorupţie nu este împotriva unui partid, ci împotriva unor persoane corupte.
Întrebat dacă subiectele din ultimele zile, respectiv cazul Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov şi Sorin Roşca Stănescu, senator PNL, afectează campania electorală şi dacă vreunul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale ar putea să aibă de pierdut din cauza celor din partidele pe care le reprezintă, Victor Ponta a spus că ''va avea de câştigat orice elector, care în felul ăsta află adevărul'.
''Una din temele candidatului PNL, dl Iohannis, era cum numai la PSD sunt probleme şi numai PSD are baroni şi numai PSD are condamnaţi. Or, oamenii trebuie să ştie că dl Roşca Stănescu nu doar ca senator PNL, ci chiar a fost cel care a vorbit în numele domnului Iohannis la ultima moţiune de cenzură şi spunea cum lupta împotriva a nu ştiu ce PSD... Dl Căncescu habar n-am dacă e vinovat sau nu, dar de exemplu dl Uioreanu (Horia Uioreanu - ex-preşedinte CJ Cluj) de la PNL ştiu că este şi în stare de arest preventiv. Eu cred că lupta anticorupţie nu este lupta împotriva unui partid - şi de asta am reacţionat întotdeauna şi îmi apăr propriul partid -, este lupta împotriva unor persoane corupte, care există probabil în toate partidele şi cred că ipocrizia asta şi minciuna că toţi răii sunt la PSD, votaţi-mă pe mine, Iohannis, că la mine sunt numai îngeri, a trecut'', a afirmat premierul.
În context, întrebat despre dosarul Microsoft şi implicarea foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, şeful Guvernului a negat o eventuală protejare a acestora de către parlamentari.
''Ca să fiu foarte sincer, nu, nu cred (n.r. - că se încearcă protejarea acestora), pentru că doamna Andronescu nu cred că are nevoie să fie protejată de cineva. Cred că cei mai mulţi din cei care o cunosc ştiu foarte bine ce a făcut în viaţă şi care îi este profilul moral. (...) Absolut toată lumea trebuie să fie tratată la fel, inclusiv atunci când justiţia este folosită pentru atacuri politice şi pentru propaganda politică. Eu deja m-am obişnuit. De fiecare dată la acelaşi trust de presă, ba lucrurile sunt în dosarul Duicu şi după aia spune DNA că nu sunt, s-a trimis în instanţă, ba aflu că sunt în dosarul Microsoft şi a doua zi spune DNA că nu sunt... Deci, dacă nu am mai folosi justiţia doar pentru politică şi, culmea, de către cei care au probabil cea mai mare problemă cu evaziunea fiscală, atunci sigur că justiţia ar fi mai eficientă şi mai puţin obiect de discuţie în politică. Eu nu o folosesc în politică şi cred că ştiu să-şi facă treaba şi să-şi facă datoria foarte bine'', a conchis Ponta.