Noul val de anchete al DNA poate zgudui din temelii scena politică! Procurorii DNA acuză 9 foşti miniştri de luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, acuzaţii ce se pot lăsa cu ani grei de puşcărie.

Unul dintre cei vizaţi de către DNA este Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010. El este acuzat că ar fi primit aproape 5 milioane de euro mită în dosarul Microsoft EADS. Banii îi primea prin intermediari sau prin firme off-shore.

Sandu este acuzat că ar fi pretins de la un avocat suma de 1.800.000 de euro pentru a asigura derularea în continuare a contractului de licenţiere Microsoft.

Şi, asta nu e tot. Ar mai fi pretins şi primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 3.000.000 de euro, bani ce i-au fost viraţi într-o societate de tip off – shore, pentru a înlesni Asocierii D-CON.NET (lider), D-CON.NET GmbH, COMSOFT DIRECT AG, BECHTLE HOLDING SCHWEIZ, DOM SOFT SRL, încheierea acordului cadru pentru 2009-2012 pentru achiziţia dreptului de utilizare produse software prin închiriere cu opţiune de cumpărare.

Sursa: stiripesurse.ro