DNA a început urmărirea penală în REM pentru abuz în serviciu în cazul Ordonanţei de Urgenţă privind migraţia aleşilor locali. Cu alte cuvinte, DNA a admis plângerea depusă de preşedintele PNL, Klaus Iohannis. 

Klaus Iohannis, a depus marţi o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, pentru iniţierea ordonanţei de urgenţă 55/2014 care permite migraţia politică a aleşilor locali pentru 45 de zile.

 
 

Plângerea penală depusă la DNA a fost semnată de Klaus Iohannis, principala acuzaţie fiind cea de abuz în serviciu, ”împotriva numitului Dragnea Liviu Nicolae, sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 Cod penal”.

Guvernul a adoptat modificarea Statutului aleşilor locali, permiţând primarilor, consilierilor locali şi judeţeni să îşi declare apartenenţa la o anumită formaţiune politică.

Aleşii locali care îşi vor schimba formaţiunea, în termenul de 45 de zile prevăzut de OUG care permite migraţia aleşilor locali, o vor putea face o singură dată, ordonanţa prevăzând şi că opţiunea este pentru partid, organizaţie a minorităţilor naţionale sau statut de independent.