Deputatul Mircea Roşca, liderul PNL Prahova, a fost ales vicepreşedinte la nivel naţional al formaţiunii politice. Roşca a primit 1090 de voturi din aproximativ 1400 de voturi exprimate.

Interesant este că prin acest scrutin intern, Roşca demonstrează că a devenit un politician cu influenţă în PNL, reuşind să îşi asigure un loc în conducerea centrală a partidului.

Prahoveanul a reuşit să obţină mult mai multe voturi decât politicieni cu ştate vechi în PNL, precum Norica Nicolai, Varujan Vosganian, Cristina Pocora, Sorin Roşca Stănescu sau Ioan Ghişe

Mircea Roşca nu este singurul prahovean din conducerea centrală a partidului. Marius Fenechiu, prospăt consilier judeţean şi secretar general al PNL Prahova, a fost ales membru în Comisia de Etică şi Arbitraj a PNL.

Un alt prahovean care a candidat pentru un post de vicepreşedinte, deputatul Virgil Guran, nu a reuşit să adune decât 333 de voturi, nereuşind să obţină funcţia a nivel central la care râvnea.

Organizaţia Prahova devine astfel foarte bine reprezentată la nivel naţional. Şi mai avem o veste bună pentru liberalii prahoveni. Cum Andrei Gerea, liderul deputaţilor liberali, a anunţat că părăseşte partidul, alăturându-se lui Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Roşca are mari şanse să devină el liderul peneliştilor din Camera Deputaţilor, în prezent ocupând poziţia de vicelider al grupului politic al PNL.