Ultimele evenimente desfăşurate organizaţia judeţeană Prahova a Partidului Naţional Liberal demonstrează că, la nivelul acestei organizaţii, săbiile nu mai au loc în teacă. Ultima ispravă a „insurgenţilor” a avut loc ieri, în cadrul şedinţei Consilului Judeţean.
Mărul discordiei liberale l-a constituit cererea de validare a mandatului de consilier a secretarului general al PNL Prahova, Marius Fenechiu, acesta beneficiind, în ordinea listei, de vacantarea unui loc de consilier ca urmare a alegerii lui Laurenţiu Rebega în calitate de europarlamentar.
Primul şoc al-a reprezentat momentul în care Comisia de validare a candidaturii compusă din Dănuţ Cornea, Viorica Vasile, Iuliana Dosaru şi Cătălin Nită a dezbătut timp de aproape 15 minute dacă mandatul următorului aflat pe lista USL, liberalul Marius Fenichiu întruneşte condiţiile legale, consilierul liberal Iuliana Dosaru abţinându-se de la vot alături de „independentul” Cătălin Nită (ex-PPDD), celelalte două voturi fiind „pentru”: Dănuţ Cornea (PDL) şi Viorica Vasile (PNL).
Al doilea şoc l-a constituit votul în plenul consiliului, când trei dintre consilierii liberali (Vasile Pătraşcu, Toma Pinţoiu şi Iuliana Dosaru) s-au abţinut, alături de consilierii PSD, invocând faptul că cererea de validare a candidaturii nu este semnată de cei trei şefi ai USL din judeţul Prahova, cu toate că această alianţă a fost denunţata de partidul din care fac parte.
Este evident că la nivelul consiliului s-a dorit a se plăti nişte poliţe, liberalul Fenechiu fiind unul dintre cei care au contribuit la schimbarea structurii conducerii PNL Prahova, el fiind ales de către Biroul Politic Teritorial Prahova în funcţia de secretar general, înlocuindu-l pe Nicolae Alexandri în această funcţie.
Ce se constată cu certitudine este că unii dintre liberali trag cu dinţii de defuncta alianţa politică USL, încercând să conserve o apropiere de PSD în defavoarea unei noi alianţe cu democrat liberalii, deşi trendul politic liberal este extrem de clar.
Interesantă va fi şi reacţia conducerii judeţene a liberalilor faţă de această situaţie, cu atât mai mult cu cât validarea lui Fenechiu reprezintă o breşă importanta în strategia protestatarilor liberali aflaţi în funcţii, aceştia mizând până azi pe faptul că în lipsa întrunirii celor trei semnături din fostul USL, nu vor putea fi schimbaţi. Votul de ieri, din consiliul judeţean, s-ar putea să „reorienteze” gândirea unora dintre cei vizaţi de restructurări, fiind evident, din acest moment, ca strategia invocării lipsei unui acord comun USL nu mai poate fi susţinută.