Echipa masculină de sabie a României a ocupat locul 5 la Campionatele Europene de scrimă de la Strasbourg, sâmbătă, după ce a dispus de Ungaria în ultimul meci, cu scorul de 45-38, potrivit Agerpres.

Tricolorii, în formula Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălăţanu, Iulian Teodosiu, au fost învinşi în sferturi de Belarus, cu 45-41, iar apoi, în meciurile pentru locurile 5-8 au dispus de Ucraina, cu 45-35, şi de Ungaria, cu 45-38.

În finală, Italia (Diego Occhiuzzi, Luigi Samele, Enrico Berre, Luigi Miracco) a învins Rusia cu 45-44 şi a cucerit aurul, iar Germania şi-a asigurat medaliile de bronz, după 45-35 cu Belarus, în finala mică.

La ediţia de anul trecut a competiţiei continentale, echipa masculină de sabie a României a ocupat locul al patrulea.

La floretă feminin, România a încheiat pe ultimul loc, 8, în Franţa. Tinerele Maria Boldor, Ana Boldor, Mălina Călugăreanu şi Isabelle Stan au pierdut în sferturi în faţa Italiei, cu 16-45, iar apoi au cedat şi în cele două jocuri de clasament, 25-45 cu Ungaria şi 39-45 cu Ucraina.

Italia (Elisa Di Francisca, Martina Batini, Valentina Vezzali, Arianna Errigo) s-a impus şi în această probă în faţa Rusiei, cu 45-44, şi a cucerit titlul european. Franţa a luat bronzul, graţie victoriei cu 45-38 în finala mică, împotriva Poloniei.

România a cucerit două medalii la Europenele de la Strasbourg, aur în proba feminină de spadă pe echipe şi bronz, prin Simona Gherman, la spadă individual.