Un agent de poliţie din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Craiova este cercetat de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, după ce pe internet au apărut imagini cu acesta fumând în maşina de serviciu. Secvenţele video ar fi fost înregistrate la o săptămână după intrarea în vigoare a Legii antifumat. 

În 24 martie, craioveanca Valentina Miluţ Oprea, oprită în trafic de agentul şef principal Florin Bitică, din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Craiova, a postat pe o reţea de socializare un filmuleţ în care este înfăţişat poliţistul în timp ce fuma în maşina de serviciu, completând un proces-verbal de sancţiune pe numele femeii.

“La nici trei zile de la aplicarea legii privind fumatul în locurile publice, Poliţia Rutieră încalcă grav această lege. Filmarea este realizată în urmă cu zece minute în apropierea pieţei din cartierul Valea Roşie. Domnul fuma în timp ce completa un formular de amendă. Pentru fapta sa, dumnealui, cine îi completează formularul de amendă?!”, este comentariul făcut de Valentina Miluţ Oprea.

 

Imaginile au fost prezentate şi conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

“Am prezentat imaginile comandantului care a dispus începerea anchetei, urmând a fi sancţionat în conformitate cu prevederile legale”, a declarat agent şef adjunct Amelia Barbu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Agentul şef principal Florin Bitică lucrează de mai mulţi ani în Poliţia doljeană, fiul său fiind tot poliţist. Aceasta este prima abatere a poliţistului rutier, care mai are câteva luni până la pensionare.

Începând din 17 martie, fumatul este interzis, conform noilor prevederi legale, în spaţiile de la locul de muncă, în orice loc de joacă pentru copii, fie că este spaţiu închis sau în aer liber, în mijloacele de transport în comun, inclusiv taxiuri, în spitale şi clinici, în unităţile învăţământ, precum şi în cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat şi private. De asemenea, nu se mai poate fuma în institutiile publice centrale si locale, instituţii sau unităţi economice, de alimentaţie publică, de turism, comerciale, culturale sau sportive. Este interzis fumatul şi în autogări, gări şi aeroporturi, de stat şi private.