Poliţia ungară s-a retras joi din faţa Gării de Est (Keleti) din Budapesta, iar imigranţii care aşteptau în faţa porţilor au luat cu asalt peroanele şi au încercat să se urce la bordul unui tren, deşi compania ungară feroviară MAV a decis să suspende pe termen nelimitat toate serviciile internaţionale din Budapesta către Europa occidentală, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Reuters a făcut referire la 'scene de haos' şi cita informaţii furnizate de operatorul căilor ferate ungare care menţionase într-o declaraţie de presă că niciun tren care circulă direct către Europa occidentală nu urma să sosească sau să plece din gara Keleti. De altfel, compania ungară feroviară MAV a anunţat că niciun tren internaţional nu va pleca din gara Keleti, ci doar trenuri având ca destinaţie nordul Ungariei.
Un fotograf Reuters a relatat că mulţi imigranţi se împingeau pentru a-şi face loc, pentru ei, dar şi pentru copiii de care erau însoţiţi, încercând să urce în tren pe uşi, dar şi pe ferestre. Acesta a mai relatat că piaţa din faţa principalei gări din Budapesta rămăsese aproape goală, după ce peste 1.000 de imigranţi au pătruns în incintă.

Intrarea principală în gară a fost redeschisă la ora locală 08:15 (06:15 GMT) şi numeroşi imigranţi — dintre cei circa 2.000 care erau blocaţi în Budapesta încă de marţi — au intrat în staţie şi s-au îndreptat către un tren tras la peron. Într-un haos total şi în lipsa forţelor de ordine, imigranţii s-au împins şi chiar s-au lovit în încercarea de a urca la bordul unui tren.