Niciun investitor nu s-a înscris în cursa pentru preluarea Oltchim până vineri, 6 iunie, când a expirat termenul pentru depunerea ofertelor, însă autorităţile continuă discuţiile cu compania chineză care s-a arătat până acum interesată de preluarea combinatului petrochimic, au declarat, vineri, pentru AGERPRES, surse din domeniu.

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, efectuează în perioada 6 — 13 iunie o vizită oficială în Republica Populară Chineză, potrivit unui comunicat al ministerului de resort.

A doua parte a vizitei, din intervalul 9-13 iunie, este dedicată întâlnirilor cu reprezentanţii mai multor companii chineze interesate să investească în România, printre care şi Junlun Petroleum, care s-a arătat până acum interesată de preluarea Oltchim.

Guvernul nu va închide niciodată Oltchim, iar dacă niciun investitor nu va depune oferte până vineri, procesul de privatizare va fi prelungit, a declarat, marţi, Constantin Niţă, ministrul Economiei, prezent la o conferinţă pe tema investiţiilor în energie.