A fost răfuială ca în filme, cu săbii, topoare şi coktailuri Molotov, între două clanuri de romi din Reşiţa. Zeci de persoane s-au bătut crunt şi s-au tăiat cu cioburi şi cuţite, în plină zi, pe stradă şi au îngrozit un cartier întreg. Taberele rivale îşi reproşează că pretind taxă de protecţie aşa că mascaţii au venit înarmaţi pentru a opri măcelul.

Confruntarea a fost oprită de poliţişti, până la urmă, doar cu focuri de armă.

Un cartier întreg din Reşiţa a arătat ca sub asediu ore întregi, după ce mascaţii şi jandarmii au intervenit ca să despartă două clanuri de romi care s-au bătut cu săbii şi topoare. Taberele adverse se acuză de mai multă vreme că ar pretinde taxă de protecţie.

Clanurile rivale au folosit şi contailuri Molotov, iar strigătele răniţilor i-au îngrozit pe locatarii blocurilor din zonă.

Mascaţii au folosit armele din dotare ca sa oprească măcelul.

Scandalagiii care nu au ajuns la spital au fost duşi la audieri. Clanurile de romi nu sunt la prima confruntare. În urmă cu două zile, s-au încăierat şi s-au dus înarmaţi cu furci în faţa poliţiei. Iar luna trecută s-au bătut crunt chiar la 200 de metri de clădirile primăriei şi prefecturii din oraş.