Simona Halep, cap de serie numărul 4, va juca, luni, în optimile turneul de tenis de la Roland Garros împotriva americancei Sloane Stephens, cap de serie numărul 15. Halep a devenit principala favorită a turneului după ce a fost eliminată şi ultima jucătoare mai bine clasată de cât românca, Radwanska.

Simona Halep va întâlni, luni, prima jucătoare din top 20, la acest turneu. Halep, 22 de ani s-a mai întâlnit cu Stephens, 21 de ani şi locul 19 WTA, de trei ori până acum, iar americanca este în avans, cu 2-1. Totuşi ultima lor întâlnire datează din ianuarie 2013, înaintea ca Halep să cunoască ascensiunea uluitoare în clasamentul mondial. Pe atunci românca era eliminată în primul tur la Australian Open, ca la un an distanţă să ajungă în sferturile acestui turneu.

Stephens îi poate pune probleme româncei, fiind una dintre jucătoarele de bază, care vin din urmă în tenisul american. Până la întâlnirea cu Stephens, Halep a mai trecut în turneul de la Paris de jucătoarele: Maria Torro-Floro (55 WTA, Spania), scor 6-3, 6-0; Heather Watson (92 WTA, Anglia), scor 6-2, 6-4; Alisa Kleybanova (87 WTA, Rusia), scor 6-0, 6-2.

Dacă va trece de Stephens, Halep va egala performanţa reuşită în ianuarie, la Australian Open, atingerea sferturilor de finală la un turneu de mare şlem. În sferturi Halep ar urma să o întâlnească pe câştigătoarea partidei Kuznetsova (cap de serie 27, Rusia) - Safarova (23, Cehia). În faţa Svetlanei Kuznetsova Halep a pierdut ultimul meci, în turul doi la Stuttgart, în aprilie 2014.