Nigeria este din nou însângerată de un atentat terorist. Aproape 120 de oameni şi-au pierdut viaţa în explozia a două bombe, într-un oraş din centrul ţării. 45 de persoane sunt rănite, dar bilanţul este încă provizoriu.

Atacul nu a fost revendicat, dar urmele duc spre secta islamistă Boko Haram, cea care a răpit, luna trecută, peste 200 de eleve şi ameninţă să le vândă ca sclave.

Atentatul s-a produs în centrul unui oraş nigerian, într-o zonă comercială intens circulată. Exploziile au fost declanşate astfel încât numărul victimelor să fie cât mai mare, după o tactică folosită de terorişti şi în Irak. Prima deflagraţie a făcut una cu pământul câteva prăvălii şi a spulberat toate vitrinele din zonă. A doua bombă a fost detonată o jumătate de oră mai târziu, după ce zeci de oameni se grăbiseră să-i ajute pe răniţi.

Numărul victimelor este, probabil, mai mare deoarece alte corpuri neînsufleţite s-ar putea afla sub dărâmăturile care nu au putut fi degajate până la căderea nopţii.

Preşedintele Nigeriei a condamnat atentatul şi a anunţat crearea unei forţe multinaţionale, cu unităţi militare din ţările vecine, pentru combaterea teroriştilor din Boko Haram.