O competiţie sportivă se desfăşoară marţi, 20 mai, în nordul Ploieştiului. Este vorba de un campionat de fotbal între elevii cu deficienţe ai unor şcoli speciale, care se va desfăşura pe terenurile de sport de la complexul comercial Decathlon. Printre unităţile şcolare participante se numără Şcoala Gimnazială Specială Vălenii de Munte, Şcoala Gimnazială Specială Filipeştii de Târg, Şcoala Gimnazială Sanatorială Voila, Şcoala Profesională Specială Breaza, Şcoala Profesională Specială Plopeni.

În cadrul competiţiei vor juca şi doua echipe de fete de la şcolile speciale  din Filipeştii de Târg şi Vălenii de Munte. Sistem de jos este 4+1 cu două reprize a câte 10 minunte (fete) şi 15 minute (băieţi), iar câştigătorul va fi desemnat prin numărul de puncte acumulate. Copiii vor fi recompensaţi la final cu diplome, cupe dar şi dulciuri, răcoritoare şi din partea reprezentanţilor  DJTS şi Decathlon. Competiţia este organizată de Şcoala Gimnazială Specială din Filipeştii de Targ, DJTS Prahova şi Decathlon Ploieşti.

Câştigătorii

După desfăşurarea competiţiei pe primul loc s-au clasat elevii Şcolii Gimnaziale Speciale Filipeştii de Târg. Pe locul doi s-au situat elevii Şcolii Gimnaziale Sanatoriale Voila iar pe locul trei elevii Şcolii Profesionale Speciale Plopeni.

La categoria feminină pe primul loc s-au situat elevele Şcolii Speciale din Vălenii de Munte.