Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs vineri, la ora 16.18, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 141 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut intensitatea II în zona epicentrală, iar oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt: Covasna (38 de kilometri), Râmnicu Sărat (48 de kilometri), Focşani (49 de kilometri), Târgu Secuiesc (51 de kilometri) şi Mărăşeşti (58 de kilometri).

Tot în judeţul Vrancea, miercuri s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade, iar joi au fost două cutremure, de 3,4 şi 3,1 grade.

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.