Judecătorul Stan Mustaţă rămâne în arest după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au respins vineri o cerere de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa supremă.

Stan Mustaţă, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, a fost arestat pe 30 aprilie împreună cu grefiera Mariana Curea, ambii fiind acuzaţi de trafic de influenţă, după ce au cerut bani, în mai multe rânduri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da soluţii favorabile acestora.

Potrivit DNA, Stan Mustaţă este cercetat pentru mai multe infracţiuni: constituire a unui grup infracţional organizat; folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; şase infracţiuni de luare de mită şi o infracţiune de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar au fost puse sub acuzare alte trei persoane, care, potrivit procurorilor, intermediau mita: Mariana Curea, grefier la Curtea de Apel Bucureşti, Ion Boraciu şi Florian Alexandru.