O navă franceză de recunoaştere a intrat joi în Marea Neagră, în scopul consolidării prezenţei internaţionale în regiune în contextul agravării tensiunilor în Ucraina, a anunţat pentru AFP o sursă diplomatică, confirmând informaţii transmise de o agenţie de presă din Bulgaria.

Nava de recunoaştere Dupuy de Lome, destinată colectării de date şi comunicaţii provenind din zone ostile, se află în prezent în portul Varna, în estul Bulgariei, a anunţat agenţia BGNES.

Dupuy de Lome a intrat în Marea neagră prin strâmtoarea Bosfor, însoţită de distrugătorul american Donald Cook, a adăugat agenţia. Ministerul bulgar al Apărării a confirmat pentru AFP prezenţa navei franceze în portul Varna, dar a refuzat să precizeze obiectivul vizitei sale şi durata staţionării.

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a reafirmat în repetate rânduri în ultimele săptămâni voinţa Alianţei Nord-Atlantice de a spori prezenţa în Marea Neagră, cu scopul de a asigura ţările membre NATO din regiune, preocupate de evoluţia situaţiei în Ucraina.