Diana Nemeş, cercetată într-un dosar de evaziune fiscală de zeci de milioane de euro, alături de soţul său Radu Nemeş, de Sorin Blejnar, fostul preşedinte ANAF şi de Codruţ Marta, şeful de cabinet al lui Blejnar, a fost extrădată din SUA miercuri, fiind dusă la DNA pentru a fi audiată.

La finalul audierii, Diana Nemeş a fost dusă la Curtea de Apel Bucureşti, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis pe numele său. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Diana Nemeş a fost preluată din Statele Unite ale Americii de o escortă a Poliţiei Române şi adusă la Bucureşti.

Diana şi Radu Nemeş au fost prinşi de FBI, pe 20 martie. Diana Nemeş a fost de acord cu extrădarea, în timp ce soţul său a contestat-o.

Diana Nemeş, în vârstă de 38 de ani, însărcinată cu al treilea copil, şi soţul ei, deţin proprietăţi în Yelm şi sunt suspectaţi de investigatori federali americani că ar fi folosit trei milioane de dolari, în urma unor operaţiuni de spălare de bani, pentru a cumpăra o locuinţă şi că ar conduce mai multe firme-paravan la Washington.

Până în prezent, soţii Nemeş nu au fost acuzaţi oficial pe teritoriul SUA, însă FBI investighează presupuse operaţiuni de spălare de bani de către familia Nemeş şi alte persoane care ar opera în Washington.

Conform unor documente judiciare, investigatorii au descoperit un buncăr pe proprietatea din Yelm deţinută de soţii Nemeş şi au adus un georadar, pentru a căuta aur despre care se crede că a fost îngropat pe proprietate. La percheziţie, în casă au găsit patru pistoale şi două puşti, inclusiv o puşcă de asalt de tip AR-15, potrivit declaraţiilor procurorilor, în condiţiile în care niciunul dintre cei doi soţi nu are autorizaţie pentru deţinerea de arme de foc.

Curtea de Apel Bucureşti a emis pe 11 iulie 2012 mandate de arestare, în lipsă, pe numele lui Codruţ Marta, Radu Nemeş, Diana Marina Nemeş, precum şi a altor două persoane, aceştia fiind urmăriţi internaţional.