Observatorii militari din partea misiunii OSCE, reţinuţi pe 25 aprilie în Sloviansk, au fost eliberaţi, potrivit  Unimedia.

Observatorii militari din partea misiunii OSCE vor fi transmişi Secretarului General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland. Informaţia în acest sens a fost confirmată de serviciul de presă al Consiliului Europei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Secretarului General, Holtgen Daniel, observatori militari internaţionali din partea OSCE, reţinuţi anterior în Sloviansk vor fi transmişi către Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, în această dimineaţă, prin medierea fostului avocat al poporului din Federaţia Rusă, Vladimir Lukin, la un punct de control la ieşire din oraş.

„Jagland şi Lukin s-au înţeles să meargă împreună în Sloveansk pentru a-i elibera pe observatorii militari internaţionali“, a declarant Holtgen.

Echipa de observatori a fost capturată în Sloviansk, pe 25 aprilie. Aceasta a sosit în Ucraina pentru consolidarea măsurilor de securitate. Din grup au făcut parte patru reprezentanţi ai Germaniei şi a câte unul din Suedia, Polonia, Danemarca şi Republica Cehă. Observatorul militar din Suedia a fost eliberat anterior din motive de sănătate.