Profesorul care a organizat, în ianuarie 2013, la Buşteni, o tabără pentru elevii olimpici în care o fată de 13 ani a murit după ce a căzut de la etajul vilei a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă de Judecătoria Sinaia, decizia nefiind definitivă. Magistraţii Judecătoriei Sinaia l-au condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă pe profesorul de matematică Mircea Lascu, organizatorul taberei pentru elevii olimpici în care o fată de 13 ani din Bucureşti, olimpică la matematică, a murit după ce a căzut de la etajul vilei în care era cazată, fiind găsită îngheţată lângă un zid al construcţiei, transmite corespondentul Mediafax.

De asemenea, instanţa a dispus ca profesorul Mircea Lascu şi asociaţia acestuia "Math Time", care a fost parte responsabilă civilmente în proces, să plătească familiei elevei 25.740 de lei despăgubiri materiale, 60.000 de lei daune morale şi 10.950 de lei cheltuieli judiciare.

Părinţii elevei s-au constituit părţi civile în cadrul procesului.
Totodată, magistraţii i-au interzis profesorului Mircea Lascu să mai organizeze tabere de studiu sau orice activităţi similare.