Căpitanul feribotului naufragiat miercuri în largul Coreei de Sud, provocând moartea a cel puţin 25 de oameni, a fost arestat, vineri seară, potrivit site-ului britanic BBC.

Căpitanul vasului, Lee Joon-seok, este acuzat de autorităţile din Coreea de Sud de neglijenţă în serviciu, precum şi de încălcarea dreptului maritim. De asemenea, în acest caz, tribunalul a emis mandate de arestare pentru alţi doi membri ai echipajului. Interogat deja de poliţie, Lee Joon-seok le-a cerut scuze victimelor şi rudelor acestora.

„Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat şi sunt profund ruşinat. Nu ştiu ce să spun”, a declarat acesta în faţa camerelor de luat vederi.

Sursa citată menţionează că peste 260 de persoane sunt încă date dispărute, acţiunile autoritătilor de găsire a lor fiind îngreunate de vizibilitatea redusă şi de curenţii puternici.

În momentul accidentului, feribotul era condus de un ofiţer subaltern şi nu de căpitan, au precizat recent autorităţile din Coreea de Sud. Potrivit presei internaţionale, capitanul Lee Joon-seok părăsise nava în timp ce numeroşi pasageri erau încă blocaţi în feribot.

Cauzele accidentului nu sunt momentan cunoscute. Numeroşi pasageri susţin că au auzit un zgomot puternic după care feribotul s-a oprit brusc, ceea ce ar putea însemna că nava s-a lovit de un obiect imens.

Cu toate acestea, specialiştii sunt de părere că un viraj strâns al feribotului ar fi provocat deplasarea încărcăturii, ceea ce ar fi condus la destabilizarea vasului.
Din cei 475 de pasageri aflaţi la bord, peste 300 erau liceeni. În prezent, circa 270 de persoane rămân dispărute.