Jean Pădureanu, fostul preşedinte al Clubului Gloria Bistriţa, va afla pe 12 iunie răspunsul la cererea adresată instanţei de a întrerupe executarea pedepsei primite în Dosarul Transferurilor, acesta dorind să fie transferat de la Penitenciarul Jilava într-un spital de stat sub pază.

Acum câteva zile a ieşit prima oară din închisoare, pentru a se prezenta în faţa magistraţilor de la Tribunalul Ilfov unde s-a judecat cererea sa de eliberare. Acesta a afirmat în faţa judecătorului că trece prin momente în care nu-şi dă seama că este în închisoare.

Apărătorii lui Pădureanu susţin că pentru acesta ar fi mai bine să fie internat într-un spital de stat sub pază, deoarece este bătrân şi foarte bolnav, însă nu exclud nici varianta unei cereri de graţiere.

La primul contact cu jurnaliştii după ieşirea din închisoare, Jean Pădureanu i-a învinovăţit pe ziarişti pentru situaţia în care se află.

Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa este condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare în Dosarul Transferurilor de jucători, în prezent aflându-se în Penitenciarul Jilava.

Avocaţii lui Jean Pădureanu susţin că deoarece acesta suferă de Alzheimer, ar avea nevoie de un însoţitor permanent. Întrucât Pădureanu are mai multe probleme de sănătate, avocaţii au depus expertiza realizată de 6 medici pe care au cerut-o magistraţii.

În Dosarul Transferurilor, mai sunt condamnaţi: fostul acţionar majoritar al FC Rapid George Copos la trei ani şi opt luni de închisoare; fostul impresar Ioan Becali la şase ani şi patru luni; impresarul Victor Becali la patru ani şi opt luni; fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, la trei ani, o lună şi zece zile; fostul acţionar al FC Dinamo şi U Craiova Gigi Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare.