Autorităţile ucrainene vor folosi armata împotriva separatiştilor, care au ocupat clădirile administrative şi militare din sud-estul ţării, în cazul în care aceştia până în dimineaţa zilei de luni nu-şi vor depune armele şi nu se vor preda. Declaraţia în acest sens a fost făcută într-o adresare către popor de preşedintele interimar al Ucrainei, Alexandr Turcinov, transmite Unimedia.

După ce forţele Ministerului de Interne şi-au arătat lipsa suspectă de reacţie împotriva separatiştilor ruşi, autorităţile ucrainene îşi pun acum speranţele în Armată.

„Consiliul Naţional de Securitate şi Apărare a luat decizia de a lansa o operaţiune anti-teroristă la scară largă cu implicarea forţelor armate ale Ucrainei. Nu vom permite Rusiei să repete scenariul crimeean în regiunile de est ale Ucrainei“, a declarat Turcinov.

„Cei care nu au împuşcat reprezentanţii forţelor de ordine, care îşi vor depune armele şi vor părăsi clădirile administrative până luni dimineaţa, conform decretului semnat de mine, nu vor fi pedepsiţi“, a asigurat şeful statului ucrainean.

Potrivit sursei, Consiliul Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei a refuzat deocamdată să instituie stare de război în regiunile de est ale ţării.