Poliţişti de investigaţii criminale din Ploieşti, au destructurat o grupare infracţională specializată în furturi din locuinţe. Prejudicial cauzat este de aproximativ 112.000 de lei.

În urma percheziţiilor au fost ridicate bijuterii, aparatură electronică, telefoane mobile, parfumuri şi ceasuri.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au efectuat opt percheziţii domiciliare în municipiul Ploieşti şi comunele  Brazi şi Bărcăneşti, precum şi în Penitenciarul Ploieşti. Percheziţiile au vizat destructurarea unei grupări infracţionale specializată în furturi din locuinţe.

Din cercetări, a rezultat că, în perioada decembrie 2013- aprilie 2014, membrii grupării ar fi comis opt furturi din locuinţe situate în municipiul Ploieşti, de unde ar fi sustras bijuterii din aur şi argint, aparatura electronică, ceasuri, parfumuri, telefoane mobile, 13.700 de lei şi 17.490 de Euro. Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 111.575 de lei.

În urma percheziţiilor desfăşurate au fost găsite şi ridicate mai multe bunuri şi valori provenite din săvârşirea de infracţiuni, respectiv bijuterii din aur, aparatură electronică, ceasuri şi parfumuri.

Din grupare făcea parte şi o persoană care executa o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Ploieşti, iar în urma percheziţiei la locul de detenţie al acesteia au fost găsite şi ridicate mai multe înscrisuri, precum şi un telefon mobil.

La sediul Poliţiei municipiului Ploieşti, au fost conduse 10 persoane pentru audieri, faţă de patru dintre acestea fiind luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Persoanele în cauză urmează să fie prezentate magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.