14 persoane suspectate că au produs ilegal ţigări sunt audiate de procurorii DIICOT, după ce politiştii au descoperit aproximativ zece kilograme de tutun vrac şi 12.500 de ţigări, în urma percheziţiilor la locuinţele acestora.

Cele 14 persoane sunt suspectate de evaziune fiscală prin producerea de produse accizabile din tutun, în afara unui antrepozit fiscal autorizat, prejudiciul produs de acestea fiind estimat la aproximativ 300.000 de euro. Ţigările produse au fost comercializate ilegal în judeţele Prahova şi Dâmboviţa.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut, miercuri, 12 percheziţii la locuinţele membrilor grupului infracţional, dintre care cinci în judeţul Dâmboviţa, şase în Prahova şi una în Satu Mare. Anchetatorii au găsit în imobilele percheziţionate aproximativ zece kilograme de tutun vrac, 12.500 de ţigarete, aproximativ 16.000 de tuburi goale, mai multe cutii pentru ţigări, precum şi patru aparate de umplut ţigări.

Cei 14 membri ai grupării au fost duşi la audieri la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Dâmboviţa, urmând ca procurorii să decidă dacă emit pe numele acestora ordonanţe de reţinere. Poliţia Română a precizat că membrii grupului infracţional au fabricat ilegal ţigări începând din 2012, pe raza judeţului Prahova, la domiciliile unora dintre suspecţi.

Anchetatorii au mai stabilit că membrii grupării aveau sarcini şi roluri bine definite. Astfel, aceştia se ocupau de achiziţionarea de tutun vrac, de producerea ţigaretelor sau de vânzarea acestora, în judeţele Prahova şi Dâmboviţa. De asemenea, au fost identificaţi mai mulţi cumpărători, o parte dintre aceştia obţinând profituri ilicite din revânzarea ţigărilor fabricate ilegal.

Percheziţiile au fost făcute de procurorii DIICOT şi ofiteri de politie judiciară de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, cu sprijinul BCCO Ploieşti, SCCO Satu Mare, IPJ Dâmboviţa, IJJ Prahova, Dâmboviţa şi Satu Mare.