CNA a decis, marţi, să amendeze cu 10.000 de lei televiziunea Antena 1, din cauza emisiunii "Superbingo Metropolis", în care a fost folosit un limbaj obscen şi au fost făcute gesturi obscene, care potrivit legislaţiei audiovizualului nu pot fi difuzate între orele 6.00 şi 23.00.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, emisiunea "Superbingo Metropolis", difuzată pe 17 noiembrie, pe 2 februarie şi pe 2 martie. În urma difuzării acestor ediţii ale emisiunii "Superbingo Metropolis", Consiliul a primit mai multe reclamaţii.

Spre exemplu, în emisiunea de divertisment "Superbingo Metropolis", difuzată în 17 noiembrie, în jurul orei 16.51, cu marcajul AP (acordul părinţilor), a fost prezentată o scenetă în cadrul căreia a fost parodiat modul în care românii se îmbulzesc la promoţii în magazine. Printre produsele din "magazin" se afla şi un manechin gonflabil ce reprezenta un bărbat dezbrăcat. De asemenea, prezentatoarea Daniela Crudu a folosit un limbaj considerat obscen.

Şi în celelalte emisiuni reclamate, prezentatoarea Daniela Crudu a folosit un limbaj considerat obscen de membrii CNA.

De asemenea, într-o reclamaţie depusă la CNA, o persoană invocă "nuditatea" Danielei Crudu, prezentatoarea emisiunii.

Prezentă la şedinţa CNA de marţi, Mirela Bomboe, reprezentanta televiziunii Antena 1, a spus că în ediţia din 17 noiembrie a emisiunii "Superbingo Metropolis" a fost prezentată o singură scenă cu manechinul de sex masculin. "Este o emisiune de divertisment în care protagoniştii interpretează nişte roluri în cadrul unor scenete", a mai spus Mirela Bomboe.

Ea a mai spus că "nu poate fi vorba despre nuditatea Danielei Crudu". "Putem discuta eventual de un decolteu, nu de scene de nuditate în cadrul programului vizionat. Ca atare considerăm reclamaţiile neîntemeiate şi exagerate faţă de ce s-a văzut pe ecran. Este o emisiune de divertisment. Nu se poate generaliza la aceste câteva momente", a mai spus Mirela Bomboe.

Membrul CNA Narcisa Iorga a propus amendarea Antena 1 cu 30.000 de lei pentru încălcarea mai multor articole din legislaţia audiovizualului, însă propunerea sa nu a întrunit numărul minim (şase) necesar de voturi pentru a fi aplicată.

În schimb, o altă propunere - amendă de 10.000 de lei -, făcută de membrul CNA Monica Gubernat a întrunit numărul necesar de voturi şi a fost aplicată. "Pentru" aplicarea acestei sancţiuni au votat Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu, în timp ce "împotrivă" au votat Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea.

Sancţiunea a fost aplicată în baza articolului 18 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6.00 - 23.00 producţii care prezintă: b) scene de sex, limbaj sau comportament obscen".